Donderdag 16 én 30 mei van 13.30 - 15.30 uur

Workshop fotografie: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Bij TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseren wij opnieuw een workshop fotografie onder begeleiding van Piet Pulles. Piet is 40 jaar professioneel fotograaf en docent fotografie aan het kunstencentrum in Waalwijk. Hij neemt ons deze keer mee in de ‘Contemplatieve fotografie’.

Contemplatieve fotografie klinkt nogal ingewikkeld maar het tegengestelde is waar. Als je om je heen kijkt word je soms getriggerd door iets waar toevallig je oog op valt. Je pakt je camera of telefoon en maakt daar direct, zonder verder na te denken, een foto van. Pas daarna vraag je je af waarom je door die situatie werd getroffen of gegrepen. Je realiseert je pas achteraf dat je bewust goed gekeken hebt naar iets dat je toevallig zag.

Wim Suermondt zei ooit:    
‘Wie zegt dat hij/zij niet kan tekenen bedoelt dat hij/zij niet kan kijken’.


Kijken is iets anders dan zien. De belangrijkste eigenschap van een fotograaf is dat je in staat bent te kijken naar wat je ziet. En dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen.

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. Op donderdag 16 mei gaan we aan de hand van voorbeelden en gesprekken met elkaar de spits afbijten. Vervolgens krijg je een opdracht mee om foto’s te maken. Twee weken later op donderdag 30 mei gaan we jullie foto’s bekijken en bespreken. Wat heb jij gezien? En wat voel je daarbij? Welke gevoelens horen of passen bij jou of jouw situatie? Dat is een ‘onderzoek’ meer dan waard.  


We gaan er een leerzame en intrigerende workshop van maken. Doe je mee?
Iedereen die geraakt is door kanker is van harte welkom deel te nemen.
De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten op donderdag 16 én donderdag 30 mei van 13.30 – 15.30 uur.

Graag vooraf aanmelden via 0416 – 652734 of info@thhw.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

 

Datum: Donderdag 16 én donderdag 30 mei 2024
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: TOON | Centrum voor leven met en na kanker
Aanmelden: Vooraf aanmelden via 0416 - 652734 of info@thhw.nl