Woensdag 19 juni 19.00 - 21.00 uur

Jubileumsymposium Stress en Veerkracht

Iedereen krijgt met kanker te maken: als patiënt, partner, kind, naaste of vriend(in). Of je bent er bang voor omdat het in je familie vaker voorkomt. Hoe dan ook – kanker veroorzaakt stress. En het vraagt veerkracht om er mee om te gaan, in welke vorm je er dan ook mee te maken krijgt. Daarover gaat dit interactieve jubileumsymposium.  

Wat doet stress in ons lijf? Waarom is stress goed en wanneer is het toxisch? 
Wat is de invloed van stress op je leven en hoe kun je stress verminderen?
Wat is veerkracht en hoe kun je deze versterken? 

Sprekers Michiel Soeters en Jeroen Martijn Plette nemen ons deze avond mee in dit onderwerp.

Michiel Soeters (58) is begeleider van mensen. Als coach begeleidt hij bij stress en burn-out klachten en bij vraagstukken over leven, verlies, rouw, veerkracht en (persoonlijk) leiderschap. Daarbij specialiseerde hij zich in het thema schaamte en de relatie met (ongezonde) stress. Als spreker en trainer inspireert hij groepen en begeleidt hij ontwikkeling van mensen in organisaties.

Zijn betrokkenheid bij TOON komt voort uit de ervaringen die hij zelf heeft opgedaan met familie en vrienden die kanker kregen. Hij werd vooral geraakt door het sociale isolement dat hij zag ontstaan en het ongemak dat mensen ervoeren om er mee om te gaan. In eerste instantie verzorgde hij dagtochten op het water voor kankerpatiënten en hun naasten op zijn boot, de WuWei. Toen hij enige jaren geleden zelf geconfronteerd werd met kanker, leidde dat tot een nog grotere vastberadenheid om mensen met of zonder kanker te begeleiden op thema’s die ongemak en angst met zich meebrengen. Juist omdat in de omgang met dat ongemak en die angst ook de veerkracht te vinden is.

Jeroen Martijn Plette (49) geeft op verschillende manieren begeleiding o.a. als gespecialiseerd oncologieverpleegkundige, coach, trainer en als begeleider in diverse retraites. Daarbij staan verlies, rouw, levenskunst, draagkracht en kwaliteit van leven EN sterven centraal. Ook is hij gastdocent en spreker. Altijd met het verlangen om beweging te brengen en te raken.

In Apeldoorn is hij actief betrokken bij het inloophuis als spreker, groepsbegeleider en spreker. Hij ervaart deze plek als een warm bad voor patiënten en hun naasten. Graag levert hij daar een bijdrage aan. In zijn persoonlijk leven waren het ziekteproces en overlijden van zijn vader en dierbare vriendin aan kanker alles veranderend. Vanuit daar ontstond de behoefte om een nog grotere bijdrage te leveren aan verbetering van begeleiding van een ieder die te maken krijgt me kanker en lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Het symposium vindt plaats op woensdagavond 19 juni in het RKC Waalwijk - Mandemakers Voetbalstadion.

Het programma ziet als volgt uit:

18.30 uur   Ontvangst met koffie, thee, klein gebakje

19.00 uur   Welkomstwoord door onze voorzitter Nicolle Sommer

            Overhandiging cheque Stimuleringsfonds Rabobank

19.15 uur   Start inhoudelijk programma

20.00 uur   Pauze met drankje

20.15 uur   Vervolg inhoudelijk programma

21.00 uur   Einde met als afsluiting nog een drankje en hapje

Wil jij ook graag aanwezig zijn deze avond?
Stuur dan een mail naar info@thhw.nl of bel naar 0416 – 652734.